Završila liga Tilčekov put 2023

Završetkom šestog kola službeno je završila ovogodišnja virtualna liga Tilčekov put 2023. Prije nego se osvrnemo na cijelu ligu, poznati su pobjednici šestog kola, a ujedno i cijele lige.

U kategoriji Trčanje/Hodanje pobjeda u šestom kolu je pripala Jadranki Krišković, koja je za 1,31 boda prestigla svoju timsku kolegicu Đurđicu Čondor. U ukupnom poretku uvjerljivo prvo mjesto je osvojila Đurđica Čondor, ispred Davora Tkalčića i Jadranke Krišković.

U kategoriji MTB/Bicikl u šestom kolu je bilo najmanje aktivnosti do sada, što je svakako posljedica snijega i vjetra u šestom kolu, a pobjednik šestog kola je Ivan Puškarić. Donacija ide udruzi Perle iz Hvara, a pokrovitelj donacije šestog kola je Luxor informatika, vl. Luka Hrković iz Jastrebarskog. U ukupnom poretku nakon svih šest kola Puškarić je osvojio prvo mjesto, dok su se na drugo i treće mjesto smjestili Jakelići, Josip na drugo i Valentina na treće.  

U kategoriji Trail/Planinarenje u šestom kolu najviše kilometara je napravila Inga Haraminčić, dok je u ukupnom poretku nakon svih šest kola prvo mjesto pripalo Luki Bakariću, drugo mjesto Ingi Haraminčić i treće mjesto je osvojila Dragana Osman.

U timskom natjecanju uvjerljive pobjede su otišle u ruke Pahuljica u kategoriji Trčanje/Hodanje koji su sa prosjekom preko 110 bodova po kolu za duplo prestigli svu „konkurenciju“, te Timu Kilimanjaro Vujec u kategoriji Trail/Planinarenje koju su također sa skoro duplom razlikom ostavili iza sebe ostale timove.   

Ukupno smo svi natjecatelji u svih šest kola napravili 20.625,70 kilometara dužine i 223,01 kilometara visine.  

U ovogodišnjoj ligi uz natjecateljski dio održan je i Humanitarni put, gdje su pobjednici po kategorijama u svakom kolu donirali sredstva naših donatora lige. Na taj način su donacije primili  udruge:

Nova budućnost iz Samobora

Jak kao Jakov iz Karlovca

Perle iz Hvara (dva puta)

Vretenac iz Slatine

Za ratnicu Lavu – djevojčica Lava

 

U ovogodišnjoj ligi naš Tilček je bio prisutan pa skoro u cijelom svijetu. Od Japana, Aljaske, Izraela, Njemačke, …, do svih dijelova Hrvatske. Imali smo priliku bolje upoznati pojedine natjecatelje i njihove priče, a moramo ovim putem pohvaliti fair play svih natjecatelja.   

Družili smo se proteklih šest tjedana i bilo je zaista užitak gledati vaše fotografije, vaše aktivnosti, a mi se nadamo da je i s naše strane sve odrađeno maksimalno korektno.

Sada je došlo vrijeme da se pozdravimo. Do sljedeće godine. Hvala svima na sudjelovanju, te se nadamo da se vidimo i druge godine na novom Tilčekovom putu. Za našeg magarca. Našeg Tilčeka.