U ovoj objavi ćemo svakodnevno ažurirati Vaša pitanja i naše odgovore.

Sukladno vašim upitima, u nastavku donosimo nekoliko pitanja i odgovora, a ukoliko bude potrebno nadopunjavati ćemo ih.

PITANJE: Da li je Tilčekov put utrka ili liga?

ODGOVOR: Tilčekov put je utrka ali biti će i liga. Ukratko, 31. svibnja će se održati UTRKA TIlčekov put, a liga sa četiri kola (četiri petka u rujnu) počinje 6. rujna 2024. godine. O održavanju lige ćemo pisati nakon utrke.

 

PITANJE: Što ako na utrci/ligi neću moći pretrčati stazu?

ODGOVOR: Nema razloga za brigu, čak i ako nećete moći pretrčati stazu, možete je prehodati. Normalnim tempom hodanja, vjerojatno ćete završiti utrku za oko 90 minuta. Važno je da se opustite i uživate u iskustvu, bez obzira na tempo kojim ćete preći stazu. U konačnici, cilj je da se svi sudionici osjećaju ugodno i zadovoljno tijekom događaja. Ali i nakon utrke.

 

PITANJE: Što ako budem žedan na utrci/ligi?

ODGOVOR: Obavezno sa sobom ponesite bočicu vode kako biste osigurali hidrataciju tokom trke. Organizatori smo također pripremili lagane okrepe poput vode i soka koje će biti dostupne otprilike na pola puta staze. Vaša udobnost i dobrobit tokom trke su nam važni, stoga smo osigurali ove dodatke kako biste uživali u što ugodnijem iskustvu trčanja.

 

PITANJE: Po kakvoj podlozi se trči i kakvo je okruženje?

ODGOVOR: Put prolazi kroz pitoreskne pejzaže uz vinograde i polja, nudeći trkačima raznovrsno iskustvo tokom utrke. Veliki dio staze je u hladovini zbog okolnog drveća, što može pružiti ugodno iskustvo čak i u toplijim danima. Uz sve to, trkači će imati priliku uživati u prelijepim panoramskim pogledima, dodatno obogaćujući njihovo iskustvo trčanja.