Ususret četvrtom kolu upoznajte Jakeliće

Ako su Pahuljice sinonim za našu kategoriju Trčanje/Hodanje, tako su naši sljedeći gosti sinonim za našu kategoriju MTB/Bicikl. Uz to, vjerujemo da se trenutno u Hrvatskoj nalaze najdalje od „pravog“ Tilčekovog puta (put prema Japetiću).

Danas vam predstavljamo Jakeliće, Valentinu i Josipa koji su biciklistički bračni par s našeg najsunčanijeg otoka Hvara. Bicikl je oduvijek bio prisutan u njihovim životima ali se zapravo užitak bicikliranja intenzivirao posljednje tri godine. Oboje nastupaju na XC zimskoj ligi Dalmacije, gdje Valentina brani prošlogodišnju titulu najbolje, a redovito oboje nastupaju na utrkama širom lijepe naše obale.

Jakelići su Tilčeka upoznali na premijernom izdanju virtualne lige, kad je Valentina osvojila ukupnu pobjedu u svojoj kategoriji, te tada kao i ove godine odlučila svoju donaciju dodijeliti udruzi Perle. Josip je u premijernom izdanju osvojio ukupno drugo mjesto.

Tilček liga je ujedno bila i početak Valentininog puta u biciklizmu. Prvi „ozbiljni“ kilometri, borba s vremenskim uvjetima, kupovanje opreme, kombiniranje MTB/cesta, a Valentina je ove godine prva probila granicu 100 kilometara u jednoj aktivnosti.

Vrlo je važno znati da na otoku tijekom zime društvo koje biciklira je sasvim nešto drugo od ljeta i toplijih mjeseci. Ljudima je bilo čak i čudno vidjeti Jakeliće na cesti po svim mogućim vremenskim uvjetima. Otok Hvar je naš najduži otok, ali osim par osnovnih krugova između Staroga Grada i Jelse, teško je izmisliti neke nove rute. To jednostavno znači da u jednoj aktivnosti ukoliko želite napraviti više kilometara, potrebno je proći otok gore-dolje po nekoliko puta. 😊

Priča o marljivom tovarčiću Tilčeku zapalila je iskru biciklizma na Hvaru, pa je sudjelovanje i ove godine bilo jedina opcija. Njihovi najveći navijači su Jure i Tomislav, njihovi sinovi, uz podršku obitelji.

Ukoliko u siječnju ili veljači budete na otoku Hvaru, a vidite neki par na biciklu kako voze jedan iza drugoga, to su Jakelići. Tilčekovi Jakelići.