U petom kolu bili smo u dalekom Japanu; dupla donacija ide djevojčici Lavi

Završenim petim kolom došli smo do pretposljednjeg čina naše virtualne lige Tilčekov put, koja je kao što znamo posvećena našem magarcu Tilčeku.

Izvještaj petog kolo će ujedno biti i najava posljednjeg šestog kola, koji kreće u petak 24. veljače.

U petom kolu u kategoriji Trail/Planinarenje najviše bodova je osvojio standardno odlični Luka Bakarić. Ali velika borba se je vodila za prvo mjesto u konkurenciji žena. Na kraju sa svega deset bodova prednosti, pobjedu na Humanitarnom putu je zaslužila Dragana Osman, koja je dobila mogućnost donirati udruzi po vlastitom izboru.

Dragana je izabrala da donacija ide djevojčici Lavi (svi koji niste upoznati sa kampanjom „Za ratnicu Lavu“ – https://gogetfunding.com/lava-zolgensma-sma-little-fighter-needs-a-drug/), a naš donator petog kola je tvrtka Trgoplast d.o.o. iz Zagreba.

Ovom prilikom ekipa okupljena u TIM KILIMANJARO VUJEC se je odlučila na hvalevrijedan potez, te će uz donaciju preko Humanitarnog puta samostalno dodatno donirati isti iznos. Svaka čast ekipi Kilimanjaro Vujčec! U akciju prikupljanja se također može uključiti svatko od vas. 

U MTB/Biciklu, gdje imamo najmanji broj natjecatelja (u petom kolu pet natjecatelja), što za vrijeme održavanja lige niti nije previše neobično (voziti bicikl po niskim temperaturama je zaista avantura), tako da pobjeda u petom kolu ide Ivanu Puškariću, dok su na drugom i trećem mjestu Jakelići koje ste imali prilike upoznati u jednoj od naših priča (Valentina je u petom kolu ponovno nadmašila Josipa 😊). Posebna pohvala petog kola ide Ingi Haraminčić, koja je uz drugo mjesto u ženskoj kategoriji MTB/Bicikl  osvojila i drugo mjesto u ženskoj kategoriji Trail/Planinarenje (Inga je osvojila 10 bodova manje za pobjedu na Humanitarnom putu).

U kategoriji Trčanje/Hodanje skoro pa ništa novo. Davor Tkalčić u petom kolu na prvom mjestu i Durđica Čondor na drugom mjestu i dalje vode bitku za ukupnu pobjedu u svih šest kola.

Svakako nas očekuje velika borba u posljednjem kolu, a vjerujemo da će u nekim kategorijama padati rekordi. Iako vrijeme nam za sada nešto ne ide na ruku. Ali nije ni Tilčeku. 😊

Sljedeće i ujedno posljednje kolo lige počinje u petak 24. veljače i traje do nedjelje 26. veljače. Humanitarni put se seli u kategoriji MTB/Bicikl muška kategorija, a donator šestog kola je Luxor informatika, vl. Luka Hrković iz Jastrebarskog.

U ponedjeljak 20. veljače sve medalje su poslane na vaše adrese, a sve pošiljke su poslane preporučenim putem. Što znači da ćete vrlo vjerojatno (ovisi od vašeg poštara) morati potpisati primitak pošiljke. Ako vas dočeka listić da vas možda pošiljka čeka na pošti, pretpostavljamo da će to biti medalja koju poštar nije imao kome ostaviti. Vrijeme isporuke pošiljki bi moralo biti svima do petka, ali unaprijed se ispričavamo ako netko ne primi do petka svoju medalju, jer zaista nije do nas. Svakako ukoliko do 1.3. ne primite medalje, obavezno nam se javite na e-mail info@tilcekovput.eu. 

Drugi tjedan, nakon što svi rezultati budu službeni (01.03.) šaljemo statue Tilčeka svima vama koji osvojite prvo, drugo ili treće mjesto u muškoj ili ženskoj kategoriji, kao i pehare prvoplasiranim klubovima u svim kategorijama.

A za kraj odnosno najavu šestog kola, donosimo vam priču osobe o kojoj smo već pisali, a koja se nalazi najdalje od pravog Tilčekovog puta. Gdje se nalazi i koje probleme ima naš pomorac Nikša Frančišković u nastavku:

„Pozdrav sa mora,
Gotovo je i 5.kolo. Definitivno najveći mentalni izazov do sada. Sve je krenulo sa lošim vremenom i mislio sam da neće biti izvedivo napraviti kilometre u tom periodu do kada se mogu prijaviti rezultati. Ali nekako je došla i ta nedjelja i oluja je krenula sjevernije, te su uvjeti bili izdržljivi za posljednji trening. I tako taman si mislim „sad ćemo to finiširati“ kad me dočekala najgora noćna mora.

Traka za trčanje ne radi. Ne reagira. Zaledio sam se u trenutku. Nakon 30 minuta prtljanja i provjeravanje nađem dva problema: jedan je izgoreni prekidač (rekao sam si „dobro staviti ću sličan kakav imam od starog aparata za kavu“). I taman kad sam pomislio da je sve riješeno, traka se upali ali se ne vrti. Roleta mi se spustila po drugi put. Prčkam dalje i nađem da je neispravan pretvarač frekvencije preko kojeg radi el. motor od trake. Nije puno falilo da i traka i teretana polete sa krme u more.

Ali, malo hladnog zraka sabere čovjeka pa se i živci umire. Nađem način kao bypasirati taj problem, jer pretvarač ipak nije skroz izgorio. Testiram sve i traka vrti. Dobro nije sve crno mislim si…

Ali stanem na traku i vidim da nešto ne štima. Standardne postavke na kojima trčim su 10 – 11. Probam ih staviti i traka leti, osjetim da se pregrijava i da će nešto prije ili kasnije izgorjeti ili će izbaciti zaštitu. Zaustavljam traku. Krenem sa malim promjenom postavki, te nakon malo igranja nađem da na 6.8 sam otprilike negdje na stvarnih 10.5, dok primjerice ispod 6.5 jedva da se traka vrti, dok iznad 7 vam treba dupli turbocharger u nogama da ne poginete 😁

Pouka mojeg petog kola je: ne odustajte, čak i kad se čini nemoguće 🙂

Pozdrav iz Tsugaru Straits, gdje se i oči smrznu u glavi na -12C i 70 čvorova vjetra.