Početkom 2023. godine kreće nova virtualna liga „Tilčekov put“ 2023

U organizaciji Sportskog kluba Tilček Team, nakon premijernog izdanja lige u 2021. godini i odmora u 2022., u 2023. godini ponovno kreće šestotjedna virtualna liga „Tilčekov put“. Prvo kolo kreće 20.01.2023., a posljednje šesto kolo završava 26.02.2023.

Ako se ukratko prisjetimo, u ligi postoje tri kategorije u kojima možete aktivno sudjelovati, a to su Trčanje/Hodanje, MTB/Bicikl i Trail/Planinarenje. Aktivnosti se zbrajaju samo u danima od petka do nedjelje, a preporučujemo da imate otvoren račun na Stravi ili sličnom sustavu za praćenje aktivnosti (zbog provjeravanja rezultata). Sve vrijednosti odnosno duljine i visine se dijele sa brojem 480, što je „Tilčekov put“, o kojem možete više pročitati na našim web stranicama.

U drugom izdanju lige postoje i male promjene u usporedbi sa prvim izdanjem, te se od sada visinska razlika obračunava drugačije. Visinska razlika u kategorijama MTB/Bicikl i Trail/Planinarenje donosi 10x više bodova. Što znači da za npr. 480,00 metara ostvarene visinske razlike osvajate 10,00 bodova, dok kod ostvarene duljine prijeđenog puta i dalje vrijedi pravilo 480,00 metara je 1,00 bod. Kod kategorije Trčanja/Hodanja visinska razlika nije važna i ne obračunava se. Druga promjena je kod broja aktivnosti, te po novim pravilima možete “dnevno” prijaviti maksimalno tri aktivnosti u jednoj kategoriji, odnosno to iznosi do maksimalnih devet aktivnosti u danima od petka do nedelje (i tako svako kolo). 

Također imamo izmjenu i kod startnine (kotizacije) za ligu. Startnina iznosi za svih šest kola 113,02 kn (15,00€) odnosno po jednostavnom izračunu svako kolo tada iznosi 18,84 kn (2,50€). Svi prijavljeni s uplaćenom kotizacijom će na kaju lige primiti i finišersku unikatnu medalju „Tilčekov put“. Nije moguće prijavljivanje kolo po kolo, nego se prijave i uplate primaju za cijelu ligu (svih šest kola) najkasnije do 17.01.2023. godine.

Individualno kao i timsko natjecanje ostaje isto, te nema promjena. I dalje se računa prosjek, a za kreiranje tima morate imate najmanje pet članova.    

Najpoznatiji magarac „Tilček“ će vjerujemo se ponovno spominjati u svim dijelovima Republike Hrvatske ali i u susjednim državama. A mi Sportski klub Tilček Team ćemo kao što je i najavljeno već prije dvije godine, višak uplaćenih sredstava usmjeriti u redovito funkcioniranje našeg kluba i u fond za izgradnju spomenika Tilčeku na Japetiću. U dogledno vrijeme ćemo vjerujemo tako imati „pravu“ uspomenu na Tilčeka na našem najvišem jaskanskom „brdu“.

Dame i gospodo, prijave su otvorene.

PRIJAVA NA LIGU