Početak sezone u stilu: orkanski vjetrovi, puno snijega ali i dvije stotke!

U petak 20. siječnja je počela liga Tilčekov put 2023, a prvo kolo su obilježili “udari vjetra” i padanje snijega u okruženjima velike većine natjecatelja lige.

Vrijeme je kao i uvijek jedan od glavnih faktora napravljenih kilometara i broja aktivnosti u pojedinom kolu ali usprkos možemo reći nešto lošijem vremenu, ukupno je u tri dana napravljeno odnosno prijavljeno preko 350 aktivnosti.
Ako se poigramo sa statistikom, svi natjecatelji lige su u 1. kolu ostvarili dužinu 2.937,87 kilometara, te visinsku razliku 37,56 kilometara. Navedena kilometraža dužine prijeđenog puta koju su svi natjecatelji ostvarili je dovoljna da svi zajedno dođemo do primjerice grada/sela Asuana u Egiptu. 🙂

U prvom kolu imamo također i prve dvije stotke!
Vlasnice prvih ovogodišnjih stotki su Valentina Jakelić koja je to napravila u jednoj aktivnosti na biciklu, dok je Đurđica Čondor svoju stotku odradila u više aktivnosti u kategoriji Trčanje/Hodanje. Čestitamo!

Naravno, Valentina u MTB/Bicikl i Đurđica u Trčanje/Hodanje su uvjerljivo zauzela prva mjesta u svojim kategorijama.
U Trail/Planinarenje imamo muškog pobjednika, Luka Bakarić, koji je osvojio nešto više od 190 bodova.

Uz osvojeno prvo mjesto, pobjednica u kategoriji Trčanje/Hodanje, Đurđica Čondor, je također dio „Humanitarnog puta“, jer kao što je poznato u prvom kolu pobjednica kategorije Trčanje/Hodanje donira iznos udruzi po njezinom vlastitom izboru. Donator prvog kola je Caffe bar Urban iz Jastrebarskog, a Đurđica je odlučila donirati novčana sredstva udruzi za zbrinjavanje djece bez roditeljske skrbi „Nova budućnost“ iz Samobora.
U sljedećem kolu „Humanitarni put“ se seli u kategoriju Trail/Planiranje, gdje će pobjednik u muškoj kategoriji odlučiti kome će donirati namijenjena financijska sredstva. Drugo kolo počinje u petak 27. siječnja.

Jednom rečenicom, odlično prvo kolo i veselimo i nadamo se sljedećim kolima bez vjetra i hladnoće.

Galerija slika se nalazi na našoj Facebook stranici: