Natjecatelji jači od „polarnog vala“

Peto kolo i ujedno predzadnje kolo lige Tilčekov put je svakako obilježila polarna hladnoća, te smo organizatori ostali iznenađeni da je broj aktivnosti rezultata ostao skoro pa isti kao prijašnja kola. Stoga, čestitamo svima koji su bili aktivni u petom kolu i za nas ste svi vi pobjednici.

U petom kolu su postignuti sljedeći rezultati:
TRČANJE/HODANJE
Pobjeda odlazi Đurđici Čondor, koja je u ovom kolu osvojila nešto više od 4 boda od Danijele Horvat na drugom mjestu, dok je na trećem mjestu trenutno vodeća u ukupnom poretku Eva Ocvirk. Na 6. mjestu dolazi prvi predstavnik muške kategorije, Dražen Čondor, ispred Denisa Kasunića i Davora Tkalčića.
Prije zadnjeg kola u kategoriji žena i dalje je uvjerljivo na prvom mjestu Eva Ocvirk, druga je Danijela Horvat i na trećem mjestu Đurđica Čondor. U kategoriji muškaraca prvo mjesto drži Dražen Čondor sa minimalnom prednošću ispred Davora Tkalčića i Ivana Galovića.

TRAIL/PLANINARENJE
Pobjeda u petom kolu odlazi „u noge“ Željka Kličeka, ispred Karla Kovačića na drugom mjestu i Tamare Ravnak na trećem mjestu. Standardno visoko uvršteni na tablici su Rolando Ravnak na četvrtom mjestu i Tilen Ravnak na petom, te Lana Ostojić na šestom mjestu.
Prije zadnjeg kola u kategoriji žena Lana Ostojić drži prvi mjesto, ispred Tamare Ravnak i Ivane Kokot. Kod muškaraca Tilen Ravnak je i dalje prvi sa minimalnom prednošću ispred Rolanda Ravnaka i Željka Kličeka. Svi su unutar 30 bodova.
Sukladno Humanitarnom putu lige, ovaj tjedan je pobjednica Trail/Planinarenje birala udrugu kojoj želi donirati sredstva, a Tamara Ravnak je odlučila da će donirati financijska sredstva udruzi Društvo naša djeca Petrinja. Sljedeće kolo donira pobjednik kategorije MTB/Bicikl.

MTB/Bicikl
Koliko je bilo teško trkačima u petom kolu, još toliko je bilo teže biciklistima. Sjesti na bicikl na ovim niskim temperaturama i jakom vjetru je zaista pothvat vrijedan pohvale.
U petom kolu pobjeda odlazi trenutno vodećemu u ukupnom poretku Josipu Jakeliću, koji je osvojio u ovom kolu 30-tak bodova više od Dražena Dvorskog na drugom i Borne Vinceka na trećem mjestu. Među ženama Valentina Jakelić je osvojila šesto mjesto u ukupnom poretku, dok je Sandra Kuzmić osvojila osmo mjesto u ukupnom poretku.
Prije zadnjeg kola kod žena Valentina Jakelić ima zaista ogromnu prednost ispred Sandre Kuzmić, dok je na trećem mjestu Marija Franetović-Cvitić. Ako je kod žena prednost zaista velika, kod muškaraca je situacija potpuno drugačija. V vodstvu nakon pet kola je Josip Jakelić koji ima 50-tak bodova više od Ivana Puškarića, dok Dražen Dvorski na trećem mjestu i Borna Vincek na četvrtom mjestu su na razlici od svega 5,5 boda.

Ako je peto kolo obilježilo hladno vrijeme, u šestom kolu nas po najavi očekuje ipak toplije vrijeme i temperature do 15 stupnjeva, stoga vjerujemo da će svima biti lakše napraviti svoje aktivnosti.

Sretno svima u šestom kolu!

SVI REZULTATI (kliknite)