Liga na pola puta; ukupno već napravljeno 20 tisuća kilometara

Trećim kolom liga je došla na pola puta, a ono što možemo iščitati iz podataka trećeg kola je da nas čeka vrlo zanimljiva borba do samog kraja.

U kategoriji Trčanje/Hodanje Eva Ocvirk je ponovno osvojila prvo mjesto ispred Đurđice Čondor i Danijele Horvat. Zanimljivo je da u kategoriji Trčanje/Hodanje dominiraju žene, jer je prvi natjecatelj u muškoj kategoriji na šestom mjestu, a to je Dražen Čondor. U ukupnom poretku nakon tri kola, Eva Ocvirk je u vodstvu sa velikom prednošću, ispred Danijele Horvat i Đurđice Čondor. Ali kraj je još daleko.

U kategoriji Trail/Planinarenje u trećem kolu svjedoci smo dominacije obitelji Ravnak (Tilen, Rolando i Tamara) iz susjedne nam Slovenije, te su sa trideset bodova prednosti pred pratiteljima osvojili prva tri mjesta. U ukupnom poretku vjerujemo da će biti napeto do samog kraja, jer trenutno Lana Ostojić ima prednost od cca 60 bodova ispred drugoplasiranog Tilena Ravnaka, dok je na trećem mjestu Rolando Ravnak i odmah na četvrtom mjestu Tamara Ravnak. Naravno Lana, Tamara i Ivana Kokot su u vrhu u ženskoj kategoriji, dok su Tilen, Rolando i Karlo Kovačić trenutno u vrhu poretka u muškoj kategoriji.

Ako će biti napeto u kategorijama koje smo već naveli, što onda reći za kategoriju MTB/Bicikl.
U trećem kolu pobjednik kola je Josip Jakelić koji je osvojio 766,40 boda ili ako to pretvorimo u metre Josip je napravio nešto manje od 370 kilometara u tri dane trećeg kola. I u ukupnom poretku Josip Jakelić je trenutno prvi sa cca 80 bodova prednosti ispred Borne Vinceka i Ivana Puškarića. Kod žena, Valentina Jakelić i dalje uvjerljivo osvaja kilometre, što ju svrstava u trećem kolu u ukupnom poretku na četvrto mjesto, dok je u ukupnom poretku trenutno peta (kod žena naravno na prvom mjestu). Valentina je ovotjedna pobjednica „Humanitarnog puta“, a odlučila je donirati sredstva udruzi Perle iz Starog Grada. Udruga “Perle” punog naziva “Udruga djece i mladih s najtežim tjelesnim invaliditetom i djece s posebnim potrebama, roditelja skrbnika i volontera Perle” osnovana je s ciljem postizanja i razvoja djece i mladih, rada s djecom s poteškoćama u razvoju te poticanja harmoničnog razvoja djece i mladih.
U sljedećem kolu pobjednik u kategoriji Trčanje/Hodanje muškarci će donirati u Humanitarnom putu.

Čestitamo svima, te jedva čekamo početak četvrtog kola u petak 05.02.!

SVI REZULTATI