Dominacija žena u prvom kolu lige; natjecatelji napravili preko 6.000 kilometara

Obradom rezultata prvog kola dobili smo prve pobjednike.

Prije nego što idemo na vaše rezultate, moramo napomenuti da kod velike većine natjecatelja je napravljen ispravak vaše u prijavi upisane dužine i visine, jer naprosto vaši uređaji daju jednu informaciju, a pregled realnog stanja na terenu i na karti daje drugu, ipak točniju informaciju. Za sve provjere koristimo aplikaciju unutar sustava Strave. 

Natjecatelji u kategoriji Trail/Planinarenje su ostvarili u tri dana prvog kola nešto manje od 2.000 kilometara, a u toj kategoriji Lana Ostojić iz AK Plitvice je ostvarila pobjedu sa prednošću od cca 12 kilometara ispred Marka Špehara.

Natjecatelji u kategoriji s najviše natjecatelja Trčanje/Hodanje su napravili nešto malo manje od 2.500 kilometara, a prva tri mjesta su osvojile žene. Pobjednica prvog kola sa zaista velikom trenutnom prednošću je Eva Ocvirk koja je u tri dana vikenda ostvarila više od 150 kilometara dužine. Eva je također pobjednica 1. kola “Humanitarnog puta”. Humanitarni put u ukupnoj vrijednosti 3.000,00 kn (svako kolo 500,00 kn) će se donirati udrugama po izboru tjednih pobjednika, a Eva je odlučila da donacija bude namijenjena udruzi “Udruga za sindrom Down ‐ Zagreb”. Sljedeće kolo na rasporedu “Humanitarnog puta” je kategorija Trail/Planinarenje (pobjednik muškarci).

Natjecatelji u kategoriji MTB/Bicikl su u ovom „polarnom vikendu“ imali zaista težak posao. Hladnoća i vjetar koju su doživjeli skoro pa svi natjecatelji u ligi, na biciklima je to još ipak izraženije. Biciklisti su tako u prvom kolu napravili preko 1.500 kilometara. Razlika između prvoplasiranog Dražena Dvorskog (221,78 km) i Borne Vinceka (221,42 km) iznosi svega 0,75 boda odnosno 360 metara. Vjerujemo da će u kategoriji biciklista biti zaista napeta utrka do samog kraja lige.

Rezime cijelog prvog kola je vrlo kratak i jednostavan: Čestitamo svima! Zaista je bilo teško svima vama boriti se sa hladnoćom, snijegom i vjetrom, ali evo svi zajedno uspjeli smo preživjeti prvo kolo premijernog izdanja lige Tilčekov put.
Za vikend i drugo kolo nas po najavi čeka toplije vrijeme, iako nije isključena i kiša. Ali ako nije smetala našem Tilčeku, neće niti nama. 

SVI REZULTATI (kliknite za sve rezultate)