Bodovanje u ligi

Iako je većina vas koji ste već sudjelovali u ligi Tilčekov put u 2021. godini upoznata sa bodovanjem, ukratko ćemo se prisjetiti kako osvajate bodove.

Ukratko ćemo Vam na navedenoj slici objasniti sustav bodovanja lige u svakom kolu. Prije nego što krenemo na obradu podataka, moramo napomenuti da se fotografije ekrana mobitela i sl. neće moći primiti kao važeći dokaz ostvarenog rezultata, nego će vrijediti samo direktne poveznice na sustave za praćenje aktivnosti. Svi bez poveznice ćete na popisu i imati ćete rezultate u tablici ali nećemo moći priznati rezultate za natjecateljski dio (individualno ili timski). 

Navedenu sliku aktivnosti ćemo prezentirati za bodovanje u svim kategorijama:

Kao što vidimo iz priložene slike iz sustava Strave, natjecatelj Tilček (tako ćemo ga nazvati) je napravio duljinu 42,20 km (42.200 metara) i ostvario visinsku razliku 589 metara. 

Ukoliko je natjecatelj Tilček svoj rezultat prijavio u kategoriju Trčanje/Hodanje osvojio je 87,92 boda (42.200 : 480 = 87,92). Ostvarena visinska razlika se u navedenoj kategoriji ne uzima u obzir. 

Ukoliko je natjecatelj Tilček svoj rezultat prijavio u kategoriju MTB/Bicikl ili Trail/Planinarenje osvojio je 100,22 boda (42.200 : 480 = 87,92; (589 : 480) x 10 =1,23 x 10 = 12,30;
87,92 + 12,30 = 100,22) 

Kod prijave Vaših rezultata upisuju se rezultati u metrima (nije potrebno računanje bodova jer ćemo to mi odraditi). Svi bodovi će biti na dva decimalna broja, a visina (tamo gdje je potrebna) se množi na kraju sa brojem 10. 

Kod prijava rezultata ukoliko budete sudjelovati u timskom/klupskom natjecanju ne radite ništa posebno, osim što ćemo vam mi zbrojiti sve vaše rezultate za svih šest kola i izračunati prosjek za cijelu ligu ukupno (dijelimo ukupne bodove sa brojem 6 – nevezano na broj aktivnosti po kolima), a uz prijavu individualnog rezultata ćete samo morati priložiti i direktnu poveznicu na Vašu aktivnost preko nekog od sustava za praćenje aktivnosti (Strava, Garmin, itd.). 

Za informaciju, pošto ovdje ide samo za obrazloženje bodovanja, navedena slika prikazuje visinsku razliku od 589 metara ali prava ostvarena visinska razlika ove aktivnosti je nakon naše provjere 632 metara. Što znači da satovi i mobiteli ponekad daju netočne informacije, tako da svi primljeni rezultati će se utvrditi kod naše provjere, te je iz tog razloga prijeko potrebno da kod prijave rezultata upisujete i link (poveznicu) na Vašu aktivnost.

Za sva pitanja, slobodno nas kontaktirajte.